En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, hariça haklı açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.
Bu merdivenler, evgin kaçış senaryolarında hızlı ve güvenli bir şekilde açılıp kullanıma amade hale gelir. Bu sayede, binada bulunan kişilerin bir zamanlar boşaltma edilmesi sağlanır ve sevimli kaybı riski minimize edilir.
Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
2023 yılı itibarıyla, 3 kattan elan yüksek olan kamu binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Hatta, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla omuz omuza muamelat adımları alelumum şunları muhtevaerir:
Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin tekrar bu noktada en Yangın Merdiveni Kapısı çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.
Yangın kapıları kullanma vadiına gereğince, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir
Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir taliıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da delik önünde bulundurularak standartlara munis şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.